Облякоха iPhone в 136 диаманта

iphoneРекордна цена удари модифициран вариант на iPhone 3GS на компанията Goldstriker. Специалният модел, изработен по поръчка на австралийски бизнесмен, чието име не се споменава, е дело на британския дизайнер Стюарт Хюз и за момента е най-скъпият в света.
iPhone 3GS Supreme струва невероятните 3,2 милиона долара. Корпусът на смартфона е направен от 271 грама 22-каратово злато. Направата му е отнела на дизайнера общо 10 месеца. 
Както признава Хюз, най-много време отишло за изработката на диамантите за клавишите. На логото са инкрустирани 53 диаманта с тегло 1 карат. Още 136 скъпоценни камъка с общо тегло 68 карата украсяват лицевата част на устройството. Най-големият брилянт – 7,1 карата, е разположен на мястото на навигационния бутон. Кутията на скъпоценното устройство също е подобаваща като стил и изработка. iPhone 3GS Supreme се помества в специално създадена кутия с тегло 7 кг, изработена от шлифован гранит, а вътрешността й е облагородена от скъпи тъкани, злато и кожа, в които да си почива скъпото бижу.
Новият лидер в категорията „най-скъпи“ надвишава с половин милион долара стойността на досегашния първенец в класацията iPhone 3G Kings Button, който струваше 2,7 млн. долара. Той бе дело на друг известен дизайнер – австриеца Петер Алойсон. 
Апаратът е покрит частично със злато и инкрустиран със 138 диаманта. Най-големият от диамантите бе с тегло 6,6 карата. При модифицирането на телефона Алойсон използва три вида злато – бяло, жълто и розово.

в-к Стандарт