Обилни снеговалежи затвориха пътища и жп линии в Германия

Обилни снеговалежи временно затвориха главни пътища и жп линии в северна Германия и принудиха компанията „Дойче Бан“ да използва снегорини, за да разчисти преспите сняг, предаде ДПА.

Германската провинция Мекленбург-Предна Померания, която се намира на балтийското крайбрежие и е покрита със сняг от средата на декември, е най-силно засегната, като главните магистрали са затворени заради пътни произшествия, възникнали заради поледиците.

Движението на градските автобуси в пристанищния град Рощок спря, докато службите по поддръжката се опитваха да отворят отново улиците, а футболният клуб на града, „Ханза Рощок“, отмени мач от втора дивизия. „Не може да се играе на този терен, има 30 сантиметра нов сняг, а снежната буря продължава“, заяви говорител на отбора, цитиран от БТА.

В западната провинция Северен Рейн-Вестфалия полицията съобщи за 300 пътни инцидента, свързани със снега и заледяването. Много магистрали останаха затворени за часове през нощта, докато бъдат разчистени.

Един мъж загина, след като успял да излезе от колата си след инцидент на магистрала, но бил прегазен от друг автомобил./DarikNews/