Обзавеждане на апартамент

Няколко съвета за декорирането на малкия апартамент, които никой няма да ви каже

Малките апартаменти разполагат със своите плюсове – по-нисък наем, по- нисъм данък, често е в по-голяма близост до оживените централни райони и, определено, незаменим уют и чар. Едно погрешно схващане на хората е, че когато декорирате малък апартамент, трябва да се наблегне на функционалност, а не на дизайн. По-скоро трябва да се намери точния баланс между двете, за да се създаде пространство, което ще бъде удобно за живеещите в бъдеще. Вие трябва да се съсредоточите върху подреждането на предмети, които отговарят на вашите нужди, като същевременно се подчертае вашия стил.

Ето няколко ценни съвета, които ще ви помогнат.

  1. Внимателно обособете отделните зони

Постарайте се да обособите отделни зони и да им възложите конкретна цел. Поставете закачалката за палта и рафтовете за обувки до вратата, за да се оформи зоната на антрето. Сложете бюфет между кухнята и трапезарията за по- лесно сервиране.

Обзавеждане на апартамент

  1. Инвестирайте в мебелите с двойно предназначение

Когато става въпрос за малко пространство, всеки инч е от значение. Възползвайте се максимално от помещението, като инвестирате в модулни мебели, които имат двойна употреба. Спалните са перфектните стаи, в които можете да слагате многоцелеви мебели.

Помислете за легло на колелца, което може да бъде сгънато в диван, където да гледате телевизия, куха табуретка, която може да използвате за съхранение.

  1. Преосмислете неизползваните пространства

Огледайте апартамента си и идентифицирайте всички „мъртви пространства“ или пространствата, които в момента не се използват с полезна цел. Помислете за неизползваните ъгли и празни стени.

Превърнете големия перваз на прозореца в работно пространство,  когато трябва да работите извънредно у дома през нощта. Закупете ъглови стелажи. Поставете няколко кошници върху хладилника и ги използвайте, за да скриете вашите по-малко използвани чинии.

  1. Складирайте вертикално

Високите, тесни системи за съхранение са най-добри, когато се опитвате да съхраните повече багаж на по-малка площ.

  1. Ползвайте органайзери

На гърба на вратата за обувки закачете джобове, които можете да използвате за съхранение на почистващи продукти.

  1. Използвайте по- светли цветове

Докато богатите, по-тъмни цветове карат пространствата да изглеждат по-малки за окото, светлите нюанси действат обратното.

  1. Почиствайте и подреждайте апартамента си често

Поне два пъти в годината проверявайте какво излишно има в гардероба ви, кои от електроуредите и мебелите са излезли от употреба. Обадете се на компания за извозване на мебели, така ще решите проблема с претрупаността. Включете се и в изхвърлянето старите електроуреди. Те само ви пречат.