Зеленчукова градина

Някои препоръчителни растения за зеленчуковата ви градина

Едри домати

Тази група от домати произвежда средни и големи зеленчуци, които често се използват за топинг за бургери и сандвичи и са едно от топ 10 растенията, които трябва да отглеждате в зеленчуковата си градина. Често червено, но също така на разположение в жълти и зелени сортове, доматите са  болесто- устойчиви и лесно се отглеждат. Вземете си разсад от местния разсадник.

Дребноплодни домати

Тези домати с размер на хапка са комплектовани с вкусен и сладък доматен сок, което ги прави безкрайно желани растенията. Предлагат се в нюанси на червено и жълто. Дребноплодните домати често са много плодовити. Едно растение може да произвежда няколко килограма домати от средата на лятото до замръзване. Използвайте разсад от местния разсадник.

Сладки пиперки

Сладките пиперки са във всякакви форми и размери. Чушките са най-популярното градинско растение. Сладките пиперки и са лесни за отглеждане и задължително трябва да присъстват в градината ви. Оставени да узреят, те стават червени, лилави, оранжеви или жълти и съдържат различни количества захар в зависимост от сорта. Зелените чушки са най-често срещаните.

Бледо зелените и жълти продълговати сладки сортове пипер често имат по-интензивен аромат. Понеже чушките изискват дълъг, горещ сезон на растеж, в хладни райони или райони с кратки периоди на развитие , никога не могат да развият своя зрял цвят.

Люти чушки

Лютивината на лютите чушки се засилва с  узряването. Те узряват в широка гама от цветове от жълто, оранжево, лилаво, а дори и в кафяво. Някои люти чушки стават ярко червени при достигане на зрялост. Едно растение произвежда много чушки по време на вегетация, което ги прави едно от задължителните растенията за зеленчуковата ви градина. Опитайте „Ранно Халапеньо“ или „Kung Pao“. Вземете разсад от местния разсадник.

Краставици

Няколко корена краставици лесно ще произвеждат достатъчно плодове за четиричленното ви семейство, дори ще има допълнително количество, за да споделите с приятели и съседи. Краставиците също са задължителни за семейната зеленчукова градина. Лесно се отглеждат и  виреят в разгара на лятото. Техните стебла могат да се прострат през цялата градина или да бъдат прикрепени кум тръби. Краставиците  лесно да поникват от семена които се засаждат в края на пролетта след последната слана.

Снежен грах

Градинският пресен грах са най- голямото пролетно лакомството и е толкова сладък, че е трудно да го пропуснете като растение в градината. Тази култура, обичаща по- хладното време, процъфтява в хладно, влажно време и може да бъде засадена в началото на пролетта , веднага след като почвата може да се обработва. Най-добре се консумират пресни, някои грах съдържат около 40 % , която бързо се превръща в нишесте само за няколко часа в хладилника. Снежния грах и неговите близки роднини се ядат цели, не се отделят от обвивката. Снежни грах се отглежда от семена.

Спанак

Много вкусен в свежа салата и прекрасен в градината, спанакът е заслужено в топ 10 на задължителните градински растения. Спанакът расте от семена. Не е капризен и е чудесен дори и като разделителна граница в зеленчуковата ви градина.

Видяхте, че не представлява голяма трудност да отглеждате в зеленчуковата си градина любимите си растения. Така винаги ще имате под ръка пресни зеленчуци, за да наготвите или да си направите свежа салата.

По- често почиствайте боклуците в градината, така вашите растения ще се чувстват по- добре. През пролетта предприемайте почистване и изхвърляне на боклуците от целия двор.