Нормализира се обстановката в страната след снега

sniag3Пътната обстановка в региона на Добрич е спокойна, съобщиха от пътно управление. Пътищата са проходими при зимни условия, няма затворени отсечки. От пътното призовават към повишено внимание заради заледени участъци на места по шосетата. 20 машини почистват и опесъчават пътищата в областта.

Около 70 тона магнезиево-солни смеси са разхвърляни от фирма „АСА България“ от нощта срещу събота досега, каза шефът на сметопочистващата компания Григор Алексиев. От 03.00 до 07.00 часа тази сутрин четири снегорина с песъкари са почиствали основните пътни артерии в Добрич.

След 09.00 часа разчистването продължава по странични улици. Няма проблеми с движението на градския транспорт. Централната градска част се почиства ръчно от 30 служители на „Шеле“.

Затворени са проходите „Етрополе – Златица“, „Твърдица – Елена“ и „Върбишки проход“, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Видимостта е намалена в районите с мъгли от 50 до 100 м  на Козница, обл.Пловдив.

Републиканските пътища са проходими при есенно-зимни условия. Пътните настилки са мокри. Слаб сняг превалява в Софийска област, в районите на Гинци, Златица, Своге. Ветровито е в област Варна.

Привечер от югозапад ще започнат превалявания, предимно от дъжд, а в планините от сняг. Ще има условия за поледици. Частични заледявания има в областите МонтанаВарнаКюстендил,ДобричХасковоПазарджикРусе и Бургас. Пътните настилки се почистват и опесъчават.

Частични заледявания има на проходите „Шипка“, „Петрохан“, „Беклемето“, както и в районите на „Ардино-Кубиляне“, „Велинград-Сърница“, „Белово-Юндола“ и усойните места на „Пампорово“. Пътните участъци Самоков – Боровец и Костенец – Боровец се опесъчават.

В района на с. Радуил- Боровец пътната настилка е заснежена. Почистена е и опесъчена от пътноподдържащата фирма./dariknews/