Новогодишна луна вещае хаос

saturnКоварните Сатурн и Плутон, на които можем да благодарим за финансовата криза и земетресенията през отиващата си година, ще си покажат рогата за последно по празниците. Западни астролози изчислиха, че двете планети са застанали в положение квадратура и по цял свят около Коледа и Нова година се задават природни бедствия и трагедии. Спецове алармират, че същата тенденция в световния хороскоп се е наблюдавала в навечерието на Първата и Втората световна война, терористичните актове в Ню Йорк през 2001 година, цунамито в Азия през 2004-а.
Дни преди Нова година обаче планетите на хаоса ще влязат в коалиция със Слънцето и Луната, което ще ги направи в много изгодна позиция отново да пакостят. Някои хороскопаджии са сериозно притеснени, че в навечерието на 2010 г. се задава пълнолуние, придружено с лунно затъмнение – все злокобни знаци, вещаещи хаос и катастрофи.
„Сатурн и Плутон и в момента са в квадратура. Такива напрегнати аспекти има постоянно, както и постоянно някъде по света се случва нещо. Така че да се създава излишна истерия е напълно излишно“, успокои духовете председателят на Българската астрологична асоциация (БАА) Кирил Стойчев.
Той обаче не скри, че под диктатурата на негативния аспект Сатурн-Плутон в момента се намира целият свят. На него се дължат трагедиите, които се случиха през последните дни – терористичните актове на московски влакове, а после и пожарът, който взе десетки невинни жертви в руски нощен клуб. България също не бе пощадена от капризите на небосклона. Три деца в Крумовград умряха от самоделна бомба. Според маг Зорница инцидентът е предупреждение „да не си играем с огъня по Коледа“.
„Тези събития наистина можем да ги отнесем към положението на Плутон и Сатурн от средата на ноември, когато тези планети са били в най-неблагоприятна позиция. Лошото обаче вече е зад гърба ни. Квадратурата, с която западните астролози ни плашат, съвсем няма да е по-опасна по Нова година“, разясни шефът на родните хороскопаджии.
По думите му съществува опасност за нас, ако прекалим с празнуването – пиенето и употребата на пиротехнически средства. Тук дебнела Луната, която буквално можела да изгърми бушоните на българина. Пълнолуние на Нова година е изключително рядко явление. В последния ден на 2009-а, малко преди 20 часа, месечината пък ще се скрие частично в сянката на Земята за един час.
„Пълнолунието и лунното затъмнение ще ни направят по-емоционални и по-лабилни. Алкохолът е допълнителен фактор, който ще намали силата на съзнанието и ще усили подсъзнателните процеси. И хората, опитвайки се да избягат от стреса, всъщност ще бъдат въвлечени в някакви доста неприятни ситуации“, предупреди Стойчев.
Председателят на БАА използва трибуната, за да разсее и ширещата се истерия, подклаждана от Холивуд, че идва краят на света. „Нито сега, нито през 2012 година ще има някаква много специална подредба на планетите, както го пресъздава киното, след която светът да свърши. Що касае България, ние понасяме по-леко икономическата криза и можем само да се радваме. От края на 2010 година с помощта на по-тежките планети като Юпитер и Уран у нас започва едно стабилизиране, което ще стане по-осезаемо през 2011-а“, убеден е астрологът.

в-к Стандарт