Нови атаки срещу летището в Кандахар, няма пострадали български военни

Летище „Кандахар“ в Афганистан е било обстреляно тази вечер в 21.55 ч. местно време (19.25 ч. българско време). Ракетата не се е взривила. Няма пострадали български военнослужещи. Не са нанесени и материални щети, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

По-рано днес по летището бяха изстреляни други две ракети, които също не причиниха щети. Атаката беше извършена около 18.05 ч. местно време (15.35 ч. българско време).

При ракетно нападение в района на 24 януари бяха ранени четирима български военнослужещи в базата в Кандахар. По време на атаката в базата на посещение беше и Николай Младенов, по това време министър на отбраната. Ден след нападението световните агенции разпространиха информация, че атаката в Кандахар е била насочена именно срещу българския министър, но информацията не беше потвърдена от Министерството на отбраната.

Междувременно след завръщането си у нас министър Младенов беше освободен от заемания от него пост, за да седне начело на Министерството на външните работи. Военното министерство остана под управлението на неговия заместник – ген. Аню Ангелов./DarikNews/