НКЖИ е осигурила заплатите до края на годината

София. Национална компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ) е осигурила заплатите на своите служители до края на годината. Това каза в интервю за Агенция “Фокус” инж. Милчо Ламбрев, генерален директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура”. „Наложи се компанията да изтегли краткосрочен кредит, за да осигури заплатите на своите служители, и с дата 18 декември, те получиха аванс, както е според стачното споразумение. Прекратихме стачната готовност, има стачно споразумение и въз основа на него и на толерансите, за които сме се разбрали със стачния комитет, досега безпрекословно си изпълняваме задълженията. На 18 декември те си получиха аванса за м. декември, а в дните между двата празника 28, 29, 30 декември, те ще получат и заплатата за ноември, както е по график. Т.е. аз ще си изпълня моите ангажименти към всички служители”, каза още той.
Ситуацията наистина е много тежка, но всички служители в компанията го разбират – че трябва да си бъдат на поста и трябва да се грижим за сигурността и безаварийността на влаковото движение. Т.е. услугата, която предлагаме, да бъде на необходимото ниво, така че всички превозвачи да си вършат тяхната дейност, допълни инж. Ламбрев.
Всички служители на „Железопътна инфраструктура” са по местата си денонощно. „На този етап, след като имаше обилни снеговалежи, имаше няколко повреди по съоръженията, които бяха отстранени по най-бързия начин. Като цяло железопътната инфраструктура стои много добре и няма проблеми в зимната обстановка. Погрижили сме се с всички възможни средства, с които сме разполагали, да задоволим нашите поделения с материали за зимна подготовка. Знаем, че средствата са крайно недостатъчно, хората ни го разбират и въпреки всичко си изпълняват служебните задължения”, каза още генералният директор на НКЖИ.
Денка КАЦАРСКА/агенция „Фокус“/