Николай Кокинов: Боби Цанков предложи да помага и бе доста полезен

Убитият радиоводещ Боби Цанков е предложил услугите си на прокуратурата като информатор. Това става ясно от интервю на градския прокурор на София Николай Кокинов пред в. „24 часа”. Той разказва, че е разговарял с Цанков в кабинета си, в присъствието на свидетели – служители на прокуратурата. „С Цанков наистина съм разговарял. Предлагаше услугите си, искаше да съдейства с информация. Беше доста полезен, скоро ще се разбере защо”, коментира прокурор Кокинов.
Той признава, че е чел книгите на Цанков, много преди неговото убийство. Радиоводещият дори лично му подарил първата. Прокурорът на София обаче коментира, че не всички факти в нея са верни. Нещо повече: „Той (Б. Цанков) самият ми каза, че две трети са художествена измислица”.

Помолен за коментар относно заплахите за живота му и факта, че вече се движи с охрана Николай Кокинов заявява, че това е „част от занаята”, но признава, че не му е приятно. „Досадно ми е да имам охрана. Един човек, свикнал да се движи свободно, никак не обича да му дишат във врата”.
Факт е, допълва Градският прокурор на София, че от месеци има преса срещу престъпността и тя дава ефект: „Пространството, в което бандитите маневрират става все по-малко. Престъпниците започват да става груби, безпардонни, изнервят се. Не могат да набавят предишните си доходи, чувстват се ограничени”./КРОСС/