Ние сме това, с което се храним

Тайната на красивото тяло не, е в изтощителните тренировки и гладът, тя се крие в правилното хранене. Без значение дали става дума за отслабване, покачване на мускулна маса или запазване на сегашната форма, ако се храните правилно със сигурност ще постигнете желаните резултати. Съществуват много митове, които се разнасят като топъл хляб из фитнес залите. Някои то тях гласят, че ако не правиш изтощителни кардио упражнения и не гладуваш до припадък, никога няма да свалиш излишните килограми, други пък са на мнение, че „маса се прави на маса” и няма как да качиш килограми, без да се омазниш. Във всяко едно от твърденията има малка доза истина, но в крайна сметка истината, е, че ако не се храниш целесъобразно, никога няма да постигнеш желаните резултати.

Ако искате да имате хубаво тяло, то трябва да ограничите до минимум консумирането на вредни храни и напитки. Разбира се, това не, е лесна задача, но старайте се да не прекалявате със сладкото, алкохола, газираните напитки, пърженото и всичко останало. Някои диетолози могат да бъдат още по-крайни и биха Ви посъветвали изобщо да не консумирате нито една от гореизброените храни и напитки, но все пак сме хора и аз смятам, че не трябва да се стига до такива ограничения, които ще ни затормозяват излишно психически и физически. Без съмнение, обаче, ако сте с наднормено тегло и искате да се отървете от някой друг килограм ще трябва да забравите за вредните храни известно време и да се придържате строго към изготвения Ви хранителен режим и тренировки, но, след като влезете във форма не виждам никакъв проблем, ако си похапвате „вредни” храни от време на време. Разбира се, с изричната забележка да не прекалявате с тяхната консумация, тъй като бързо-бързо ще се върнете към предишния си външен вид.

Съществуват много видове диети, но в крайна сметка те се разделят на три вида. Според целите те биват – за покачване на мускулна маса, за изчистване на мазнини и за поддържане на тегло. Като изпълнение те не се различават много. Всяка една от тях включва хранения по четири или шест пъти на ден, като единствената разлика, е в грамажа и времето на консумиране. Менюто, е горе-долу еднакво и включва приемането на всички основни храни, които са полезни за тялото ни – картофи, ориз, зеленчуци, месо, риба, ядки, плодове и млечни продукти. Съветваме Ви, обаче да не се подлагате на някои от многото комерсиални диети, които ще откриете в интернет, а да се обърнете към специалист, който да Ви изготви специален хранителен режим, който, е съобразен изцяло с организма Ви и целите, които сте си поставили.