Нешка Робева: Живот и здраве да има, както и работа

В семейна обстановка, както повеляват традициите ще посрещнат Коледа Нешка Робева и д-р Петър Берон, споделиха пред БГНЕС двамата.

И двамата известни българи коментираха, че ще спазят традициите и ще подредят на празничната трапеза постни ястия. Според дългогодишния треньор на Националния отбор по художествена гимнастика Нешка Робева, обичаите за Бъдни вечер и Коледа са нещата, които тя спазва откакто се помни. Със смях тя заяви, че не и е останало време сама да приготви постните ястия и затова те са осигурени от магазина. „До вечерта в дома ми ще се събере цялото семейство, както повелява традицията“, заяви още легендарната треньорка на „златните момичета“. Открихме Нешка Робева в момента, когато обикаля магазините в търсене на подаръци за близките си. „Живот и здраве да има, както и работа“, бе пожеланието на Нешка Робева в навечерието на Коледа. Как и къде ще посрещне Нова година тя не е решила още. По думите й, най-вероятно ще си остане в дома, четейки интересна книга или гледайки телевизионната програма.
„Ние сме българи и трябва да спазваме народностните ни традиции”, коментира д-р Петър Берон. Именно по тази причина довечера на трапезата му ще има седем постни ястия, както повелява традицията. Д-р Берон уточни, че те се приготвят в момента от съпругата му, но освен задължителните ястия на празничната трапеза ще присъстват и други неща. Петър Берон вече е успял да купи подаръци на близките си. Той уточни, че не е обмислял и решил къде ще посрещне новата 2010 година. /БГНЕС