Нелегален цех за производство и бутилиране на фалшив алкохол от известни марки

Операцията е проведена от ГД “Криминална полиция” съвместно с мобилна митническа група.

Служители на ГД “Криминална полиция” съвместно с мобилна митническа група предприеха  проверка на сигнал за нелегално производство на марков алкохол. Екипите се насочили към проверка на промишлено помещение в кв.”Княжево”. При предприетите действия проверяващите разкрили нелегален цех за производство и бутилиране на фалшив марков алкохол. На място са открити около 250-300 литра наливно уиски в пластмасови туби от по 10 литра, облепени с указателни етикети за разпознаване на марка. Намерени са също около 1500 запечатани бутилки уиски и водка. По-голяма част от тях били разпределени в 50 кашона и подготвени за дистрибуция. Бутилките с вместимост 0,7 и 1 литър са от популярни марки като “Джей енд Би”, “Чивас Ригал”, “Тюламор Дю”, “Джони Уокър”, “Джак Даниелс”, “Паспорт” и други, а водката е от марките “Абсолют”и “Финландия”.
В помещението проверяващите се натъкнали и на машина за подмяна на дозатори, празни бутилки, тапи и есенции. В хода на процесуалните действия са открити и 5000 фалшиви бандероли. Освен тях в насипно състояние са намерени и голямо количество бандероли за високоалкохолни напитки – втора употреба. На място са открити и документи, които също са иззети.
По първоначални данни, помещението е наето от 31-годишен ливански гражданин Ф.Д., постоянно пребиваващ в България, неизвестен досега на органите на МВР.
По случая е образувано досъдебно производство. Инкриминираните вещи са иззети. Продължава работата за изясняване на организаторите и съучастниците в нелегалното производство.