Неизвестен ограби 15 000 лева от заложна къща в Русе

Грабеж от заложна къща в Русе разследва полицията в крайдунавския град. Неизвестен засега мъж успял да задигне 15 000 лева. Това съобщават от пресцентъра на ОД на МВР в Русе.
Сигналът е подаден от паник бутон на полицейския СОД. Когато униформените отишли на място се е оказало, че потърпевшият служител бил много изплашен и едва успял да обясни какво точно се е станало.

Oколо 09.00 часа, малко след отваряне на обекта, неизвестен мъж нахълтал в заложната къща, намираща се в блок на бул. „Генерал Скобелев“. Нападателят принудил 31-годишния служител да легне по очи на пода в обекта. После го затиснал с коляно в гърба и опрял метален предмет в тила му, след това отключил касата с оригиналния ключ, оставен на тезгяха. От вътрешността на сейфа той взел паричната сума от 1255 лева и залози в злато, по-късно изчислени за около 15 000 лева. Когато приключил с тези действия неизвестният заплашил мъжа да не мърда и да не смее да се обажда в полицията, след което явно напуснал обекта. Когато поотихнало в магазина служителят натиснал паник бутона и на място бързо пристигнали служители от СОД при ОД на МВР – Русе. Пострадалият бил в шок.

При огледа в обекта са иззети следи и веществени доказателства, изяснено е описание на извършителя. Предприети са действия по установяването и издирването му.
Водени са беседи с много хора. През районните полицейски управления на МВР са преминали и множество криминално проявени лица за изясняване на алибито им. Работата по разследването продължава.
Образувано е досъдебно производство по описа на ОД на МВР – Русе, срещу неизвестен извършител, по чл. 198, ал. 1 от НК./КРОСС/