НДСВ готви свой кандидат-президент

izbori1-1 (1)Националното движение за стабилност и възход (НДСВ) ще издигне свой кандидат на президентските избори. Това заяви във Варна новият председател на НДСВ Христина Христова.

„Ние ще участваме, имаме достатъчно публични личности. Въпросът точно кои ще са издигнатите кандидати не е обсъждан в партията“, обясни Христова. На въпрос дали вероятен кандидат-президент е Меглена Кунева, лидерът на жълтите отговори, че въпросът дори не е обсъждан с еврокомисаря.

НДСВ започва да се оглежда и за кандидати за кметове и общински съветници за следващите местни избори, каза още Христова. Като част от подготовката за предстоящия вот е създаването на Съвети за местно развитие, които ще бъдат нещо като общински съвети в сянка. „Много е важно да се направи важна крачка в преустройването на политическото поведение. Ще бъдем конструктивна опозиция на сегашното управление“, посочи Христова.

Ръководството на НДСВ одобрява идеите за промени в изборните закони. Жълтите подкрепят идеята мажоритарният елемент да се постига чрез преференциално гласуване, заяви още Христова. Силно е неодобрението на НДСВ спрямо предвижданите възможности за проследяване на личната кореспонденция на хората от органите на МВР. „Ние сме либерали и свободата на личността е на първо място в нашата ценностна система“, заявяват от партията.

Във Варна предстои много работа по връщането на голяма част от избирателите, които на последните избори са предпочели да гласуват за ГЕРБ, заяви Христова. Новият лидер на НДСВ окачестви като положително това, че сегашното управление иска да изчисти властта по горните етажи, но освен да се прави ревизия, трябва и визия за различните политики на страната, смята Христова. Според нея е нужно да се изясни какво да се очаква като брутен вътрешен продукт, средна пенсия и работна заплата.

От морската столица тръгна обиколката на председателя на НДСВ из цялата страна. Следващите две спирки са Шумен и Търговище./Darik News/