На 8 април служители на районното управление в Мадан извършили проверки в домовете на А.Г./21г./ и И.Й./20г./, намиращи се в с. Леска

На 8 април служители на районното управление в Мадан извършили проверки в домовете на А.Г./21г./ и И.Й./20г./, намиращи се в с. Леска. У А.Г. били открити найлонов плик с 27 семена и 6 саксии със засети в тях 33 семена, наподобяващи канабис. В дома на И.Й. пък служителите на реда намерили 38 растения с различна височина на стеблата, отново наподобяващи канабис. Образувани са досъдебни производства.
При извършена полицейска проверка в бар в смоленския кв. Устово на пода до 20-годишния Д.С. служителите намерили и иззели полиетиленов плик с тегло 1 грам, съдържащ суха зелена растителна маса, реагирала положително на марихуана при направения полеви наркотест. Впоследствие при претърсване в дома на младежа бил открит втори полиетиленов плик с тегло 2.4 грама, съдържащ суха зелена растителна маса, също реагирала на марихуана. Д.С. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.
Отново в Смолян на площад „България“ в района на „Водни каскади“ наряд по охрана на обществения ред при РУМВР-Смолян извършил проверка на трима младежи – А.Я./21г./, Б.Т./20г./ и Б.Б./23г./. При проверката Б.Б. изхвърлил сгъната рекламна брошура с тегло 4 грама, съдържаща суха зелена растителна маса, която при извършен полеви наркотест реагирала положително на марихуана. За 24 часа е задържан А.Я., на когото било изхвърленото пакетче. По случая е образувано досъдебно производство.
Вчера в РУМВР – Мадан 57-годишна жена от с.Давидково се оплакала, че била измамена от “ясновидка”. За разваляне на магии тя дала на измамницата общата сума от 8280 лева. Жертвата разказала, че видяла телефона на ясновидката по една от телевизиите и й се обадила с молба да й помогне за разрешаване на лични проблеми. Ясновидката казала, че има направена магия, която ще развали срещу превод на сумата от 180 лв. След известно време измамницата обяснила на жертвата си, че дъщерите й също имат направени магии, и за да ги развалени трябва да бъдат преведени още пари. Така тъжителката изпратила още две суми – 2500 и 5600 лева. Накрая жената разбрала, че е измамена и сигнализирала в полицията. Служители на РУ МВР – Мадан работят по случая.