На територията на столицата се провежда специализирана полицейска операция “Регистраторите”

До момента са задържани петима участници в престъпна група, извършвали фалшиви регистрации в КАТ

Операция „Регистраторите” тече на територията на столицата. Действията на Икономическа полиция на СДВР са насочени срещу фалшиви регистрации в КАТ и избягване на заплащането на екотакси, с което се ощетява бюджетът. Досега в хода й са задържани петима. Операцията продължава.
В хода й са задържани А.Т. /32 г./, А.И. /30 г./, Р.Г. /34 г./, Д.Й. /38 г./ и съучастничката им М.М. /37 г./. А.Т. е задържан и преди три години за подобно престъпление. В момента текат действия по разследване в три офиса, занимаващи се с оформяне и попълване на документи за регистрация на автомобили в КАТ. Извършени са обиски и претърсвания на домашните адреси
Печати, фалшиви нотариални бланки с печати, печати на нотариуси, винетни стикери, контролни талони, касови апарати, компютърни конфигурации, мобилни телефони, банкови документи.
В хода на разследването е установено, че престъпната дейност на групата е осъществявана близо година на територията на столицата, а нанесените щети са за над 100 000 лева. Действията по разследването продължават.