На територията на Козлодуй се провежда полицейска операция “Крадците”

До момента са задържани тарторът и четирима членове на престъпна група. Всички те са криминално проявени, от наглите им посегателства са пострадали много граждани от региона


Специализирана полицейска операция „Крадците” на служители на ОДМВР-Враца и колегите им от РУ в Козлодуй стартира рано тази сутрин на територията на Козлодуй. Целта на акцията, която се провежда под ръководството на районната прокуратура в Оряхово, е задържането на организирана престъпна група, която е извършила множество кражби в Козлодуй и региона. По първоначални данни групата е действала през последните два месеца и от наглите й посегателства са пострадали много граждани. До момента са задържани петима криминално проявени. И.И. /32 г./ с прякор Мочи е тарторът на групата с множество регистрации за кражби и изнасилвания. В дома му са открити два чувала с парфюми и козметика, крадени от магазин в Мизия и бензинови резачки също обект на кражби от магазини в други градове. В дома на чичото на Мочи – Б.И. /40 г./ е намерена незаконна пушка – 12 калибър с 36 патрона за нея. Същият калибър оръжие без разрешително и 20 патрона са открити и в жилището на Г.П. /50г./ – Стария Джанго. Задържани са още Е.П. /21 г./ и Н.Р. /25 г./ с прякор Джанго, който е обявен за общодържавно издирване от РУ в Козлодуй за извършени от него множество кражби.
Образувано е досъдебно производство, предстои прецизиране на обвиненията и изясняване на ролята на участниците в групата. Действията по разследването продължават.