Наркопласьор е задържан от служители на Пето РУМВР

Наркопласьор е задържан от служители на Пето РУМВР при полицейска проверка на бул.”Сливница”. При вида на служителите на реда, 25-годишният М.Й.- регистриран за криминални деяния, изхвърлил на земята плик с десет дози марихуана. Общото тегло на наркотичното вещество е около 7 грама, било отчетено при направената експертиза. Материалите по случая са предадени на СГП и на дилъра е наложена мярка “задържане под стража” за 72 часа.
Столичанка подала жалба в Четвърто РУМВР за извършена кражба на лаптоп от офис на туроператорска фирма в центъра на София. Криминалистите установили, че автор на престъплението е 39-годишният рецидивист О.Х. от Самоков, регистриран и осъждан за кражби, който е арестуван. Отнетият компютър е иззет от магазин на ул.”Вашингтон”, където О.Х. го оставил за съхранение и евентуална продажба. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.194 от НК, извършителят е задържан под стража за срок до 72 часа.
Служители по охрана на обществения ред от Първо РУМВР заловили на място двама крадци на метални плоскости. На 13 април посред нощ в Борисовата градина 24-годишният К.П. от Карнобат, криминално проявен и дори осъждан, и 28-годишният М.М. от София се опитвали да отмъкнат части от металния обков на паметника на Братската могила, когато полицаите ги арестували и отвели в районното управление. Задържани са за 24 часа и по случая ще бъде образувано досъдебно производство.