Нарекоха Стинг „алчен лицемер“

Стинг бе упрекнат в лицемерие и алчност заради частния концерт, който той даде за дъщерята на президента на Узбекистан Гулинара Каримова, съобщава ContactMusic.com.

Концертът се е състоял в узбекската столица Ташкент през октомври 2009 г. в рамките на т.нар. Каримов фестивал на изкуствата. За участието си Гордън Самнър, както е истинското име на Стинг, е получил хонорар от 2 млн.
британски паунда. Сега Стинг е упрекван в неволна поддръжка на режима на президента Ислам Каримов, регулярно осъждан от най-различни организации за нарушаване правата на човека. „Стинг е един лицемер. Постъпката му е глупава и продукт на алчност. Изглежда той не си е давал сметка с кого си има работа, когато е приел поканата за концерта. След гастрола в Узбекистан на една толкова популярна личност в музиката, каквато е той, всички усилия в сферите на правата на човека и екологията отиват в отходната тръба“, коментира бившият посланик на Великобритания в Узбекистан Крейг Мъри. Стинг, от своя страна, заяви, че не съжалява за случилото се. „Прекрасно съм осведомен за репутацията на президента на Узбекистан, но въпреки това приех поканата. Считам за безсмислен всеки културен бойкот“, каза Стинг. В свое оправдание певецът дори твърди, че Каримовския фестивал бил спонсориран от УНИЦЕФ. Тази информация обаче не бе потвърдена от световната детска организация към ООН. /БГНЕС