Намаляват таксите на летище Пловдив?

През април се очаква министърът на транспорта Александър Цветков да внесе за гласуване предложение за намаление на летищните такси на аеропорта в Пловдив. Това каза министърът по време на посещението си в Старосел. Предложението е сумите да бъдат намалени два пъти, което ще увеличи конкурентноспособността на летището в Пловдив, спрямо това в София.

„Целта е да бъдат привлечени така наречените „нискобюджетни авиокомпании“, които извършват чартърни полети“, обясни министър Цветков. На този етап има изявен интерес от страна на авиокомпании, които искат да ползват услугите на летище Пловдив за превоз на пътници и товари.

При посещението си в Старосел министър Цветков заяви още, че започва процедурата по изграждане на високоскоростни жп отсечки. По думите му, осем фирми ще се състезават в конкурса, който трябва да приключи до месец. Това е най-важният инфраструктурен проект в железницата, категоричен бе той. Над 290 км високоскоростни  трасета трябва да бъдат изградени  по направленията ПловдивБургас, София – Пловдив и Пловдив – Драгоман. „Проектът трябва да бъде реализиран в рамките на три години като през този период поетапно ще бъдат  подновявани влакове и вагони“, обясни министър Цветков./DarikNews/