Намалиха присъдата на крупен наркотрафикант

Софийският апелативен съд намали присъдата от 14 години затвор на перничанина Георги Здравков Николов. С решение на столичните магистрати наркотрафикантът на 30 кг хероин ще лежи в килията само осем години.

Присъдата срещу Георги Николов бе постановена миналата година от окръжния съдия в БлагоевградИво Харамлийски. Подсъдимият обаче обжалва пред по-горна инстанция, независимо че призна фактите в обвинителния акт и делото премина в рамките на съкратеното съдебно следствие. Софийският апелативен съд остави в сила тази част от присъдата на съдия Иво Харамлийски, касаеща конфискация в полза на държавата на автомобил „Мерцедес“, собственост на Георги Николов, с който той е осъществил престъплението.

Перничанинът бе задържан в началото на месец септември 2008 г., по време на секретна акция на антимафиотите и служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ на ГКПП Кулата. В колата на Николов бяха открити и иззети 60 пресовки по 500 грама чист хероин, оценен от съдебната система за близо 4 млн. лв./DarikNews/