Най-често срещаните грешки при обличането

Често се случва да видим на улицата девойка облечена по последна мода, но някак не изглеждаща добре. Причината в повечето случаи се крие в допускането на някои модни грешки, които ще ви споделим по-долу, за да ги избегнете в ежедневието си.

Вулгарността убива стила, ако комбинирате мини с топ с дълбоко деколте. Единствения ефект който ще постигнете е подсвиркването на шофьорите по улицата. Да, има такива образи по телевизията, но това е поза за конкретен момент, няма уважаваща себе си жена , която да разкрива всичко. Всъщност дори мъжете споделят, че е много по-сексапилно когато някоя част от тялото на жената е просто загатната, а не на показ.

Бельото на показ също влиза в категорията на грешките. Макар че преди няколко години едва ли не беше модерно ластиците на прашките да се показват над дънките, всички се убедиха че в това няма сексапил, а само грозотия. Така че, за дамите, бельото се носи под дрехите. Модните критици все пак допускат широкия ластик на боксерките да се вижда наддънките (както се слува често с мъжкото бельо).

Ако смятате, че е време да обуете сандали, значи е достатъчно топло, за да не носите чорапи и чорапогащи. За малките деца е допустимо да носят чорапки и сандал, но една жена трудно ще разкрие своята женственост с изложените на показ ръбове на чорапките.

Дрехите с крещящо лого на известна фирма също не са хит. Много хубаво ако си купувате маркови дрехи на известна фирма, но огромния надпис по-скоро напомня дрехи в стил „made in china” и по-конкретно менте. За щастие и производителите намалиха значително размера на рекламните надписи.

Микс от каре, райе и точки води до ефект ала „манджа с грозде” и дори да ви се струва, че се връзва перфектно, все пак това е абсолютно недопустимо. Същото е и с комбинацията от различни животински елементи. Да, този сезон са на мода животинските елементи, но само по едно животно наведнъж.

Пайетите и апликациите също трябва да бъдат в ограничени количества, блясък по блузата не предполага и блясък по панталона, освен ако не се маскирате на коледна елха. В слуай, че има много пайети по дрехите ви, откажете се от бижутата.

Освен това дами, модата си е мода, но ако модерните този сезон тоалети не прилягят на фигурата ви по-добре не се обличайте модерно. Все пак една жена, чиито дрехи подчертават прелестите й и прикриват недостатъците винаги ще изглежда добре, независимо дали дрехите й са по-последна мода.

Дамите, които искат да изглеждат добре навън, да забравят маратонките освен за случаите когато спортуват или са на планина. В противен случай късите панталонки, спортните полички и прочие изглеждат прекрасно с нисък сандал.

През зимният сезон дори и да са модерни ботушите с равна подметка не забравяйте, че дългото елегантно кожено палто изисква ботуши на ток.

Модерното не винаги е точно онова, което ви подхожда или което се съчетава най-добре с облеклото ви, така че подбирайте обувките, чантата и аксесоарите според облеклото си, а не по последна мода.

Ако се спрете на панталон 7/8 не обувайте ботуш. Целта на този модел панталони и да покажете крака си – прасеца и глезена, а те в ботуши не се виждат. /mamita-bg.com