Най-нестандартните начини за почистване на апартамент, които има по света

Най-нестандартните начини за почистване на апартамент, които има по света

Знаете, че всяко едно почистване на апартамент може да бъде скучно и досадно занимание, но това няма да е съвсем така ако използвате някои от най-нестандартните и оригинални методи, които хората по света прилагат.

Най-нестандартните начини за почистване на апартамент, които съществуват по света

От използването на кока-кола и хляб до използването на животни и роботи, ето някои от най-забавните и необичайни начини за почистване на апартамент, които може да ви вдъхновят или поне да ви развеселят.

Кока-кола за почистване на тоалетната

Кока-кола не е само популярно газирано питие, но и ефективен почистващ препарат за тоалетната. Това се дължи на факта, че кока-колата съдържа фосфорна киселина, която разгражда котлен камък и други замърсявания в тоалетната чиния. За да използвате този метод, просто изсипете една бутилка кока-кола в тоалетната и оставете да подейства за няколко часа или през нощта. След това изтеглете водата и ще видите разликата.

Хляб за почистване на картини

Ако имате картини в апартамента си, вероятно знаете, че те се замърсяват лесно от прах и мухъл. Един от най-лесните и безопасни начини да ги почистите е да използвате обикновен хляб. Да, чухте правилно, хляб. Всичко, което трябва да направите, е да откъснете малко от средата на филия хляб и да я натиснете леко върху повърхността на картината. Хлябът ще абсорбира праха и мухъл, без да повреди боята или платното. След това премахнете останалите парченца хляб с мека четка.

Котки за почистване на подове

Ако сте любител на котките, този метод за почистване на подове ще ви очарова. В Япония съществува продукт, наречен Mocoro. Той представлява мека топка, покрита с розова вълна, която се движи сама по пода и почиства праха и космите. Топката има и забавни очи и уши, които я правят да изглежда като коте. Можете да си купите този продукт онлайн или да си направите свой собствен, като използвате стара вълнена дреха и батерии. Вашият апартамент ще бъде чист, а вие ще се забавлявате с тази сладка играчка.

Роботи за почистване на прозорци

Ако не обичате да чистите прозорците си, можете да си купите робот, който да го направи за вас. На пазара има различни модели на роботи за почистване на прозорци, които се прикрепят към стъклото с помощта на вакуум или магнити и се движат по него, избърсвайки мръсотията и следите. Тези роботи са подходящи за всякакви прозорци, включително и високи или труднодостъпни. Можете да ги контролирате с дистанционно или със смартфон. Така ще спестите време и усилия, а прозорците ви ще блестят.

Кафе за почистване на мивки и дренажи

Кафето не е само стимулиращо напитка, но и чудесен почистващ агент за мивки и дренажи. Това се дължи на факта, че кафената закваса има абразивни и антибактериални свойства, които помагат за премахване на мазнини, миризми и бактерии. За да използвате този метод, просто изсипете малко от използваната кафена закваса в мивката или дренажа и изплакнете с топла вода. Можете да използвате и стара четка за зъби, за да изтъркате по-трудните места. Кафето ще остави и приятен аромат в апартамента ви.

Надявам се, че тези съвети ще са ви от полза и статията ви е харесала, най-малкото заради многото нови идеи за почистване на апартамент. Ако имате други въпроси или искате да разберете повече за някоя от тези методи, не се колебайте да потърсите съдействие от: TOVARNIPREVOZI.BG