Най-добрите билки за отслабване

Лятото се задава и по-голяма част от хората се сещат, че имат излишни килограми и, е време да се отърват от тях, за да могат да се разхождат по плажа без никакви притеснения. Спорен въпрос, е дали трябва да се борим с излишните килограми само заради едното море, но това, е друга на тема. В днешния материал ще Ви споделим кои са най-полезните билки за отслабване и как ускоряват процеса на изгаряне на мазнини.

Зелен чай

Както знаете зеления чай има изключително благоприятно въздействие върху организма и спомага за лечението на куп болести, но истинската му сила, е в сферата на отслабването. Сигурно знаете, че по време на нискокалорична диета, е препоръчително да се пие повече вода и течности, за да могат да се изхвърлят токсините от тялото. Най-добрата напитка за това начинание, е именно зеления чай. Той спомага за изхвърлянето на токсините и освен това оказва положителен ефект върху кръвното налягане.

Гуарана и Йерба мате

И двете растения произхождат от Южна Америка и техните положителни качества са познати на по-голяма част от активно спортуващите хора. Благодарение на високото си съдържание на кофеин(в пъти повече от кафето), приемането им в големи дози увеличава многократно енергията на човека и освен това спомага за по-бързото изгаряне на мазнините от тялото.

Дяволски език

Произходът му, е от Азия и се отглежда главно в Китай и Япония. Неговият прием спомага отслабването, тъй като намалява значително апетита. С приемането на Дяволски език, Вие запълвате стомаха си, без да добавяте излишни калории към хранителния си режим. Това става благодарение на факта, че екстракта, който се добива от корените на тази билка може да поеме в пъти повече количество вода от собствената му маса.

Освен гореизброените билки и растения, съществуват още много други видове, които също могат да спомогнат за по-бързото отслабване. Обаче не трябва да злоупотребявате с тяхното приемане, защото това може да доведе до здравословни проблеми и неприятни странични ефекти. Затова, е препоръчително да приемате тези билки под строг лекарски контрол.