Най-голямата сцена на Балканския полуостров в Каварна

Най-голямата сцена на Балканския полуостров ще бъде построена специално за тазгодишния Калиакра Рок Фест от 1-ви до 3-ти юли в Каварна. MOTLEY CRUE, SCORPIONS и DREAM THEATER ще имат възможност да се развихрят на площ  от 26х16м, а височината на съоръжението ще бъде цели 18м.

Супер защитената сцена има 20 тона товароподемност, а самата тя е с тегло 86 тона, без покрива. Изискванията на банди от класата на MOTLEY CRUE, SCORPIONS и DREAM THEATER, налагат построяването на тази голяма сцена в Каварна, споделят организаторите от Жокер медиа и Община Каварна и добавят, че тя ще бъде най-голямата в историята на Калиакра Рок фест до момента.

Стартът на Четвъртото издание на единствения истински Рок фестивал у нас, ще бъде даден на 1-ви юли от MOTLEY CRUE, които дават сериозна заявка за шумно, гръмотевично и запомнящо се шоу, като се има предвид количеството пиротехника, с които пристигат – половин тир. На 1-ви юли шоуто на Saints of Los Angeles, както е името на последния албум на бандата ще избухне на сцената, която в тази вечер ще бъде озаглавена CRUE FEST STAGE – по името на супер успешното им турне от миналото лято.

Тази година CRUE FEST 2 ще продължи с още по-голяма сила, а този път турнето на глем рокерите e посветено и на 20-тата годишнина от излизането на легендарния албум на MOTLEY CRUE  – Dr.Feelgood. Европейската част от тура започва утре вечер от Москва, където легендарната четворка – Vince Neil /вокали/, Mick Mars /китара/, Nikki Sixx /бас/ и Tommy Lee /ударни/ ще взриви най-престижната Московска зала Club B1. Концертът след месец в Каварна ще бъде последният за Европа, преди бандата да се отправи на Американска обиколка.

Тази година Калиакра Рок Фест 09 ще се проведе от 1-ви до 3-ти юли в Каварна. Преди първият концерт на MOTLEY CRUE в България, на 1-ви юли на сцената ще стъпи сексапилната Lauren Harris и нейната банда. На 2-ри юли ни очаква изцяло немска рок вечер с легендите SCORPIONS, подкрепени от Blind Guardian и Edguy. На финала ще се срещнем с DREAM THEATER, а непосредствено преди тях ще се разпишат и Cynic.

И тази година един от притежателите на тридневен билет за Калиакра Рок Фест 09, ще има уникалния шанс да спечели най-рокерската награда  –  чисто нов мотор Harley Davidson!

Късметлията ще бъде изтеглен след приключване на фестивала лично от кмета на Каварна – г-н Цонко Цонев. Билетите за фестивала са в продажба в Билетния център на НДК, мрежата на Ticketstream.bg и Eventim.bg с цена: за тридневен билет – 100лв, за еднодневен билет – 55лв. /actualno.com