Наддават за аудита по 5 бона

audiБирниците слагат на тезгяха коли, рейсове и дори цели петролни бази и заводи. 
С автомобилите си най-често се разделят длъжници към банки, с малки потребителски кредити до 20 хил. лв., както и борчлии към ВиК, парното и БТК. 
В интернет са публикувани обяви за публична продажба както на рейсове, така и на коли, камиони, че дори и ремаркета. Например „Форд Транзит“ с климатик и 8+1 места се продава за 3910 лв. в Сандански. Частен бирник от Русе пък изтъргувал преди време рейс, собственост на общинската съветничка Даяна Коева. Срещу 6240 лв. е обявено за продажба ремарке за камион FRUEHAUF. Ако искате да карате „Ауди А4 Авант“, можете да се явите на търг в Окръжния съд в Бургас. Началната цена на возилото е 5000 лв., а крайният срок за подаване на оферти е 14 декември. Продават се и таксита. Съдебен изпълнител извади на тезгяха такава кола срещу първоначална цена от 1100 лв. 
Най-любопитната от предлаганите оферти е 1/2 част от „Мерцедес С220“. За да карате половината кола, трябва да отидете до Добрич. Началната цена е 2700 лв.
Освен апартаменти и автомобили бирниците понякога продават и големи предприятия. Подготвяме за търг петролна база за около 2 млн. лв., обясни частният съдебен изпълнител от Русе Иван Хаджииванов. Длъжник е „Норт груп“, наредителят е Обединена българска банка, обясни той. Бирникът добави, че при него тече и продажба на завод за расфасоване на сол.
Фабрика в Бургас пък е обявена на първоначална цена от 23,9 млн. лв. Тя е върху площ от 76 487 квадратни метра. Срокът за подаване на оферти е 17 декември. Това предложение може да се види също и в интернет. Друга фабрика в Габрово пък е с начална цена от 9,5 млн. лв. 
Най-бързо обаче се харчат нивите, обясняват съдебните изпълнители. Освен тях бирниците понякога са принудени да продават и реколтата. По едно дело трябваше да следя жътвата на пшеница, разказа съдия-изпълнителят Милен Бъзински. След като реколтата била прибрана, била заключена в склад под негов надзор. 
Описвали сме и цели стада кози, крави, прасета и кокошки, не скриват бирниците. Фермер от село на 20 км от Русе например задлъжнял с 500 000 лв. Две години се мъчел да спаси бизнеса, но не успял, защото вземал торове и препарати за растителна защита. Така задлъжнял и за тях. И когато един кредитор тръгне да си търси вземането, към него се присъединяват и останалите. Затова бирниците описали стадата с добитък. Оставих ги той да ги храни и да ги пази, тъй като кредиторът няма такава база, обясни Хаджииванов. Той гледал животните, докато се продадат, и след това дал парите на заемодателите.
в-к Стандарт