Нагъл бракониер отправя закани срещу служители на ИАРА и Гранична полиция

Снощи при акция на Териториалното звено на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Бургас и служители на Гранична полиция са съставени 4 бр. актове на 4 кораба, собственост на  СД “Динг Павлови и Сие”  гр. Созопол за незаконен риболов.

От Центъра за наблюдение на риболовните кораби във Варна, забелязват, че 4 /четири/ кораба на корабособственика Николай Павлов са излезли извън 12 милната зона на Черно море.  От центъра подават сигнал на Териториалното звено на ИАРА в Бургас и на служителите от Гранична полиция.  Корабите са причакани да се върнат на брега и при проверка се установява, че нямат издадено удостоверение за право за извършване на стопански риболов за 2010 г. Съставени се актове на четирите кораба – “РК 28” с външна маркировка БС 221 с капитан Никола Николов; “РК 26” с външна маркировка БС 219  с капитан Георги Атанасов; “РК Чавдар” с външна маркировка БС 95  с капитан Георги Исполанкиев и “РК Херсон” с външна маркировка БС 210 с капитан Диян Червенков. Количеството открита риба /цаца/ на плавателните съдове възлиза общо над 3 000 кг.

Днес по обяд корабите  на СД “Динг Павлови и Сие” отново са излезли в морето. При установяване на повторно нарушение санкциите ще са по-строги.

Срещу нарушенията на собствениците на събирателно дружество “Динг Павлови и Сие” ще бъде сезирана прокуратурата, за предприемане на съответните мерки.

“Бракониерите трябва да знаят, че тяхното време свърши и срещу всеки нарушител ще се предприемат най-строги мерки. Очакват ги само глоби, прокуратура, съд, конфискация и затвор!”, заяви изпълнителният директор на ИАРА Явор Недев.