Мъж наби и ограби младеж, пиел кафе с приятелката му

35-годишен криминално проявен мъж е бил задържан, след като е нанесъл побой на 22 – годишен младеж и му отнел сумата от 380 лв., съобщават от полицията в Шумен.  Екшъна се разиграл в заведение на ул.“Васил Друмев“.

Преди инцидента 22-годишният потърпевш бил на дискотека с приятели, където се запознал с 36-годишна жена от Шумен. Към 06:00 часа сутринта, след като излезли от дискотеката, двамата решили да пият кафе в заведение на ул. „Васил Друмев“. До там те отишли с такси, на слизане от автомобила обаче жената си ударила ръката. Въпреки, че барчето още не било отворено, 20-годишната барманка в заведението им отключила входната врата, за да може клиентката да се измие, след което сервирала кафе. Не след дълго на вратата на заведението почукал 35-годишният побойник и барманката му отворила. Влизайки вътре той започнал да бие 22-годишния младеж. Съборил го на земята, нанесъл му удари с ръка и крак, отправил обидни, цинични и заканителни изрази към него. Освен, че го набил 35-годишният мъж му отнел и портфейла.

Малко преди побойникът да влети в заведението обаче, 22-годишният младеж провел разговор по мобилен телефон с братовчед си и му обяснил, че пие кафе в заведение на ул. „Васил Друмев“. Той заедно с негов приятел решили да се присъединят към компанията. При влизане в заведението станали свидетели на побоя. Братовчедът на пострадалия се опитал да се обади по мобилния си телефон и да подаде сигнал в полицията, но побойникът му изблъскал телефона от ръката му. Другият негов приятел, който се намирал извън заведението, успял да подаде сигнал в полицията.

Пред полицаите 35-годишната жена заявила, че живее с побойникът на семейни начала. При извършеният обиск в криминално проявеният мъж е открита парична сума. Установено, че той е откраднал от по-младият си съперник сумата от 380 лева. По случая е образувано бързо производство за грабеж. С постановление на прокурор от Районна прокуратура – Шумен побойникът е задържан за 72 часа. Приведен е в Областно звено „Изпълнения на наказанията“. За подобно престъпление Наказателния кодекс предвижда от 3 до 10 години лишаване от свобода./DarikNews/