Мъж бе заловен в момент на получаване на подкуп днес в Пловдив

Мъж бе заловен в момент на получаване на подкуп днес в Пловдив при съвместна операция на служители от РУ-Карлово, сектор “Икономическа полиция”, Военна полиция-Пловдив, Районна прокуратура-Карлово и Окръжна прокуратура-Пловдив. Около 10.30 часа в района на автогара “Юг”, 52-годишният Р.С., бивш служител на МВР, е задържан с 200 лева подкуп, дадени му от 20-годишен младеж от Карлово. Р.С., представил за служител на Военното контраразузнаване, поискал от младежа парите с обещание да го назначи за кадрови войник в армията. Р.С. ще бъде задържан за 24 часа в ареста на РУ-Карлово. По случая е образувано досъдебно производство. Процесуално-следствените действия продължават.
Четирима младежи са задържани като заподозрени в извършени от тях грабежи в Пловдив. Служители от Второ РУ задържали 19-годишния Г.С., който в края на януари нападнал близо до Братската могила 26-годишна жена и отнел дамската й чанта с мобилен телефон и лични документи. Тийнейджърът е известен на полицията. Други трима млади мъже, уличени в грабеж,  са заловени от полицаите на  Шесто РУ. Преди пет дни около 2 часа на кръстовището на улиците “Елба” и “Ландос” Й.Й./21г./,И.К./25г./ и брат му И.К./23г./ нанесли побой на 52-годишен мъж и му отнели мобилния телефон, ръчния часовник и 7 лева. Част от отнетите вещи са иззети. Четиримата грабители са задържани в ареста за 24 часа.
Трима мъже са заловени вчера след кражба на меден проводник от четири междустълбия в Ръжево Конаре. В резултат на бързата реакция на служителите на РУ-Хисаря  заподозрените в кражбата  Г.В./25г./ от Дълго поле, А.Д./25г./ и Н.П./2 г./ от Ръжево Конаре са били заловени. Медният проводник е иззет. Във връзка с кражбата на проводника е била претърсена къща в селото, обитавана от Т.П./52г./, в която полицаите намерили и иззели незаконно притежавани 152 ловни патрони, 17 патрони за пистолет, 100 ловни капси и 300 грама барут. Същия ден Н.П./72г./ от Ръжево Конаре доброволно предал на полицаите незаконно притежавана ловна пушка.