Мъжът-Риби и неговият личен живот

Той е чувствителен, емоционален и стабилен. От него може да се очаква неочакваното. Непрекъснато го движат противоречиви чувства. Символът на Риби е две риби, плуващи в противоположни посоки и възможно поради това, той е Личност, която непрекъснато решава да направи едно нещо, а прави противоположното.
Необичайно чувствителен за тези, които са около него, той упражнява дълбоко и съзнателно магнетично привличане. Неговата природа е топла и отзивчива и той вижда хората не такива, каквито са, а такива, каквито би трябвало да бъдат. Привличат го разумните жени, особено такива, които имат склонност към доминиране. Идеализира ли жената, която обича, той се помирява с избухванията и, защото за него тя е човек, който не може да прави нещо лошо. Той е мечтател на невъзможното. Любовта не трябва да бъде само романтична, свързана с лунната светлина, розите и поезията, а трябва да значи дом, притежание и сигурност. Сексът е нещо интимно и лично за него.
Не трябва да се очаква от него много индивидуалност. Това не е в неговата природа. Той е твърде отзивчив и твърде лесно се влияе. Той може да си внуши за известно време, че някой знае какво е правилото за него и да го слуша безрезервно. След това неговият емоционален компас може да се обърне към нечие друго магнетично привличане.
Как може да се живее с човек, който живее толкова много за красотата на момента? Нужна е сръхчувствителност към колебанията на неговата емоционалност и над всичко останало му е необходимо стабилното влияние на безрезервната любов. За него любовта е свързана със звездите и широките безкрайни небеса. Човекът до него трябва да направи от нея покрив над главата му. Ако тя представлява на него стабилността, винаги ще може да си го получи обратно.Това качество му е необходимо. Той не е тип за съпруг, но ако една жена успее да го ожени за себе си, сигурно рано или късно някоя друга ще
привлече шарещите му очи. За него романът е въртяща се врата, която води и към регистрационното бюро, и към бракоразводното дело. Той не уважава задълженията на брака, нито своите собствени, нито тези на жената, която намира за привлекателна.
Той е умен, интелигентен и необикновен творец. Отличен компаньон е и обича да бъде център на внимание. Успоредно с това е абсолютен консуматор и не мисли за утрешения ден и задължава и жената до него никога да не прави сметки. Би могъл да я засипе със скъпи подаръци, но лесно се влияе и често възприема отношението и навиците на други хора. Ако те са хубави, той става господин Чудо, ако пък са лоши – заключете го някъде. Когато Риби е добре разположен, има предимствата на своя чувствителен знак. Може да бъде идеалист, самопожертвователен, чаровен, може да използва своите дадености като творец, писател, музикант или художник, но не може да работи в бизнеса. Една от причините е, че той предпочита да работи сам, а другата е, че презира упоритата работа. Истинктът на Риби му помага да намира лесния път.
Той няма практическия усет, организационната способност и динамизма на добрия изпълнител. Най-доброто място за него е в творческата област, изкуствата, обществените взаимоотношения или някъде, където идеите са по-важни от начина на осъществяване. Той е тип, който предпочита да се загуби в отражението, отколкото да се намери в действието. Често говори за нещо, което не може да направи. Той ще използва цялото си красноречие, за да избегне ясното изложение. Мъжът-Риби рядко обижда, но тези, които са в контакт с него, рядко знаят къде се намират. Той може да слуша с огромен интерес и да поглъща всяка дума и същевременно неговият мозък да бъде концентриран върху съвсем друго, вътре в него или просто да мечтае. Твърде пригоден е за импровизация и да изиграе една пиеса. Често се случва да действа така, като че ли слуша много по-добре от повечето хора, които се правят, че слушат. Лесно може да потъне до най-големите дълбочини на алкохолизма и да пропадне въобще. Бързо прескача от една перверзия към друга. Основното е, че му липсва увереност в себе си и има нужда да търси подкрепа в себе си. Риби е знакът на тъгата.