Мъже-Риби – обща характеристика

Съществуват също два типа мъже-Риби: едните са слаби и сухи, с бързи движения и живи очи, а другите – тежки и бавни. Всички са чувствителни и впечатлителни, сантиментални и себелюбиви, но между тях има и мързеливци. Мъжът-Риби не е решителен, нито енергичен, а чака нещата да се наредят от само себе си. Не умее да си пробива път с лакти и често се разочарова, защото не винаги успява да осъществи желанията си. Това се дължи на пасивната му природа. Обича дома и семейството, великодушен е, но по природа е консервативен.
Характерът му е тайнствен, с тънка интуиция. Нептун придава на този знак постоянни катастрофи, безпокойство и борба със самия себе си.
От Юпитер, Риби получават щастлива съдба и мъдрост. Представителите на този знак често изпитват душевни мъки и тъга. Това е символ на тяхната хуманност и самопожертвователност. Те притежават огромна душевна тънкост. При силно развит скептицизъм у тях, интуицията им е по-силна от логиката.
Щедри са. Обичат комфорта, уюта и посрещането на гости, но често изпадат в тъга. Ако тяхната съдба им е отредила нормално детство, то те стават справедливи, искрени и сърдечни. Имат добра памет и склонност към науката.