Мъже бягат на токчета

За трета поредна година списание Cosmopolitan организира „Спринт на високи токчета“. Уникалното спортно събитие се проведе във Варна на 1 август от 17:00 ч. и събра многобройна публика.

И тази година състезанието беше изпълнено с много емоции. Проливният дъжд не попречи на ентусиастките и на публиката да направят страхотно шоу в центъра на Морската ни столица.

Най-подготвена за непредвидената ситуация се оказа 19-годишната Мария Неделчева от Разград, която пробяга 40-метровото трасе само за 6,08 секунди. Тя беше дошла специално за състезанието и призна, че се подготвя за него цяла година.

До победителката, която получи голямата награда от 3000 лв., на стълбичката се наредиха Доротея Петрова от Велики Преслав на 2-ро място и Петя Петрова от Карлово на 3-то, които също бяха дошли само, за да се преборят за голямата награда.

В състезанието се включиха рекорден брой участнички – 117.

По традиция в спринта на високи токчета се проведе и старт за мъжката половина, като условието както за тях, така и за момичетата, беше да са на обувки с високи токчета – не по-ниски от 8 см. и не по-дебели от 2 см.

Водещи на събитието бяха Симеон Колев от сутрешния блок на БГ радио, който си партнираше с чаровната Борислава Николова от GTV. /DarikNews