Моят дом е моята крепост завинаги

Моят дом е моята крепост! Мястото, където аз и Семейството ми се чувстваме добре, заедно, защитени, където споделяме радости и проблеми, удоволствия и житейски ситуации. Мястото където въпреки всичко и всички ние се прибираме след работния ден, училище, командировка  и пр. Мястото където ние сме общност, показваме уважение един към друг, търпим слабостите си, правим компромиси, мястото, където се чувстваме комфортно, където можем да си починем, да се видим с близките, с важни хора за нас, с приятелите ни, да изслушаме, да споделим. Мястото, което не зависи от никой и нищо. Там където хора с различни пол, възраст, вярвания, професия, занимания, образование, желания и мечти се събират заедно, са общност, грижат се един за друг, грижат се и за самия дом.

В този дом ние сме родители, съпрузи, другари, дори и просто хора, които живеят на едно място. Там където знаят, че са защитени, там където имат хора споделящи техния бит, интереси и възгледи.

Каквото отношение имаме ние към това място, такова отношение и ще получим от него. Ако направим правилния подбор на локация, така че да е съобразена с нашите нужди, ако съобразим адекватно възможностите си при избор на квадратура, начин на изпълнение от строителя, възможностите за поддръжка, интериора, мебелите, оборудването и можем да си го позволим – то ето… имаме нашата крепост. По начина, който ни харесва, успокоява, дава ни сигурност, уединение, придава ни и ни зарежда с очарованието си, дава ни спокойствие. Какво по – хубаво от това след изморителен, а защо и не успешен ден в офиса например, да се приберете на място, в което ще срещнете любимите ви хора, ще получите усмивка, разбиране, приятен разговор.

Ще получите онова единение, комфорт и спокойствие, което няма как динамичният живот и времето на забързан ритъм,  комуникации и технологии, в което живеем да Ви дадат през ежедневието, в което съществуваме.

Как можем да сме в постоянен комфорт вкъщи? Имаме ли нужда от всички мебели и техника, които виждаме по рекламните блокове по телевизията и в Интернет? Как можем да достигнем до онзи комфорт, до онова състояние, което ни зарежда за следващия ден, дава ни спокойствие, просто ни кара да се чувстваме добре?

Ами много просто – да вложим желание във всичко. Няма нужда от постоянно съблюдаване на елементите на Когнитивната поведенческа терапия, силата на позитивната мисъл, видовете позитивни теории и психология. Ако съумеем да купим чинии, чаши за вино и фруктиера с желание и мисъл……. то със сигурност ще си паснат.

Искате да реновирате интериора на Вашия апартамент? Начините са два:

 – използвайте услугите на професионалистите (извозване и изхвърляне на ненужните стари мебели и техника, консултации и изготвяне на проект за нов интериорен дизайн, обзавеждане, реновиране и пр.)

– наравете всичко сами (така ще сте сигурни, че цялата вложена енергия и средства ще бъдат насочени точно в посоката, която Вие искате).

Важното е грижейки се за Вашата крепост да изберете правилния вариант за Вас. В единия случай резултата е гарантиран – получавате качествена услуга, бързо  и адекватно решение на въпроса, който поставяте, а в повечето случаи поради голямата конкуренция на пазара в момента компаниите предлагат все по – качествени и бързи услуги, на сравнително ниски цени. Хубавото в случая е, че получавате професионални съвети и гарантиран резултат в определени срокове. Факт обаче е, че качествената услуга в която и да е насока, е свързана с разходи от Ваша страна. От друга страна не всеки може едновременно да направи основен ремонт на двигателя на личния си автомобил, да изгради професионален уеб – сайт за пазаруване онлайн, да изнесе на сметище старата си секция, или неработещата пералня например и да направи телешко „Уелингтън“ за вечеря в рамките на един ден, а и не само. За това е преоръчително да се обръщаме към професионалистите за съвет и съдействие.

Във втория случай – „направи си сам“ полезността е различна, както и времето, разходите и не на последно място – резултатът. Хоби или удоволствие, нещо ново за нашия дом на определено време, това със сигурност е приятно и ще със сигурност ще бъде направено по начин, който ние искаме. Има достатъчно специализирана литература за интериорен дизайн, подредба на дома и др., както и множество статии в Интернет за това как можем да си направим полилей от станиол или стари ключове. Въпросът е имаме ли желание, време  и търпение за това. Важно е и дали ни се отдава.

Независимо от това, кой от вариантите ще изберем, трябва да помислим и преценим кой от вариантите би бил по – подходящ за нас, не трябва да забравяме, че нашият дом е нашата крепост и каквото време и желание отделяме за поддръжката му, то толкова комфорт и спокойствие ще получаваме.