Модерна кухня – три типа подови настилки, които трябва да имате

Навярно много пъти сте се питали, каква настилка за пода в кухня да изберете. Кои са модерни и на достъпни цени. Нека сега за вас разкрием тази малка тайна.

  • Гумени подове

Още топла, гумата предлага лъскава шир и е идеален избор за модерни пространства, но с по-мек ръб от бетон. Той е достъпен като плочки, предлага се на големи листове, спретнат и по-устойчива. Гумираната подова настилка идва в текстури като шипове и хребети, но изборът на плоска повърхност е гарант за супер-лесно почистване. Плюсове в гумираните подови настилки е тяхната силна, приятна на допир и устойчива на износване повърхност. Наред с това в този под плюс е възможността да се ходи почти бос, без да се долавя студа. На пазара на разположение се предлага в широка гама от цветове, както и изпъстрен дизайни. Всичко това може да разгледате и сред многообразието на масивен екзотичен-паркет-палисандър.

Той е лесен за почистване и не е порест, както много други подове. Това прави забърсването дори при разлети течности лесно. Минуси на плоските гумени плочки е, че могат да бъдат хлъзгави. Цветът може да избледнее от силна слънчева светлина. Трудно е при него да се монтира подово отопление.

  • Полиран бетон

Ако това е една изразителна естетическа следа, по която всички избират, то бетонът ще заеме първо място. Той също е лесен за почистване, не задържа вредители и улеснява монтажа и експлоатацията на подово отопление. Недостатък на бетонна подова настилка е, че се напуква при реални усилия. Тогава дали ще има отплата за вложените средства.

  • Гранитогрес

Ако фрази безплатно поддържане „е музика за ушите ви, порцелановите плочки могат да бъдат само част от работа във вашата кухня. Те не се нуждаят от атрактивни идеи уплътняване и са много устойчиви на износване. На пазара дори се срещат направени да имитират други повърхности, като дърво, бетон или кожа, както и необятна границата с всевъзможни текстури.

Плюсове в порцелан и гранитогрес за под е това, че е хигиеничен и улеснява монтажа за подово отопление. Плочките са обикновено равномерни по размер и лесни за поставяне на тесни фуги. Което пък от своя страна означава по-малко мръсотия.

Като недостатък тук може да се посочи това, че не разполагат с очарованието на дървения материал за паркет.

Те са склонни да бъдат по-скъпи от керамични плочки и са поправени, за дълги периоди от време и студен без подово отопление.