Мистерия около задържането на Малкия Маргин

Николай Маринов-Малкия Маргин към настоящия момент все още се издирва. Това обяви изненадващо министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Задържани към момента са Красимир Маринов – Големия Маргин и Стефан Бонев-Сако, посочи министърът. От прокуратурата вчера заявиха, че са заловени и двамата братя във връзка с убийството на Боби Цанков, днес също потвърдиха информацията.

Адвокатът на Николай Маринов – Малкия Маргин Людмил Рангелов заяви за Информационна агенция КРОСС, че не знае къде се намира клиентът му. „Самият Николай не ме е търсил до този момент“, каза Рангелов. „Аз бях с убеждението, че той някъде е задържан, но сега вече не съм сигурен, че това е така. „Чух се със съпругата му веднага след като чух вътрешния министър, и тя каза: „Аз не го знам къде е. Мислех, че е задържан“. И тя прекара нощта, без да знае къде е , коментира Рангелов. Ако министърът на вътрешните работи не знае в тази операция кой къде се намира, аз не знам кой може“.

Според Рангелов различните версии дали е задържан Николай Маринов подсказва пълна липса на координация между институции, които твърдят, че работят много добре и много съвместно. „Все пак всичко на всичко става дума за трима души, а не са трийсет. И от тези трима души не знаят кой е задържан и кой не, коментира защитникът. Според адвоката версията, че Боби Цанков е разстрелян, защото е бил подготвян за защитен свидетел по делото на Маргините, е смехотворна и повече от несериозна.Рангелов беше категоричен, че братята Маринови нямат нищо общо с Боби Цанков. „Никой разумен човек не би вършил каквато и да е сериозна работа с Боби Цанков“, смята Рангелов. Той изрази мнение, че няма да се стигне до 72-часово задържане на Големия Маргин и Сако, защото това според него е показна акция, с която държавата е реагирала след едно нагло убийство, за да успокои общественото мнение./Агенция „КРОСС“/