Мистерии около груповото изнасилване в бобовдолско училище

Четиримата заподозрени в груповото изнасилване на ученичка от професионалната гимназия в Бобов дол са разпитани пред съдия в Районен съд – Дупница. Показания са взети и от 19-годишното момиче, което твърди, че е било насилено, съобщи за Дарик говорителят на Районната прокуратура в Дупница Димитър Начев.

Полицията започна разследване на инцидента, станал на 19 януари. Чистачка на училището заварила 19-годишна ученичка от гимназията да прави секс с двама ученици – единият от същото училище, а другият от Благоевград, и двама миньори от местните мини. Ученичката е подала сигнал в полицията още същата вечер, че е била изнасилена, а след проведеното разследване четиримата мъже бяха задържани.

Двамата 20-годишни мъже – Антон Киров и Емил Кирилов са с мярка „подписка“. Двамата ученици – Денис Петров и Кирил Васев са под надзора на инспектор от Детска- педагогическа стая.

По неофициална информация на Дарик, няма категорични доказателства, че при груповия секс в класната стая става въпрос за изнасилване.

„Бях изнасилена от трима мъже, а четвъртият пазеше на вратата“, разказа Ивона Христова. Тя описа сексуалния акт и каза, че е била заплашвана да мълчи. Груповият секс станал във времето на изпит по бюджетна отчетност, когато учителят квестор отишъл да пие кафе./DarikNews/