Мини мода

Мини дължините през лятото са наложителни, защото: 1. Не натоварват с излишно количество плат в жегите. 2. Разкриват максимален сексапил. 3. И този сезон минимализмът е водеща модна тенденция.

При избора на мини модел може да възникват колебания в две направления – къси панталонки или къса пола и рокля или гащеризон. Този летен сезон гащеризонът диктува правилата. А когато е с мини дължина, гледката е потресаващо изкусителна. Ако все пак държите на комбинациите, съчетавайте късите панталонки и поли с по-дълги горни дрехи. Така ще запазите мистерията около тялото си.

Денимът доминира при материите. Но класическото синьо е разнообразено с богата гама от цветове, като абсолютен хит е бялото. Памукът, ленът и трикото са достойни партньори на дънковия плат. Съчетават се идеално с ефирните, прозрачни материи при горните дрехи.

Цветовете са съобразени с актуалните тенденции: ярки тонове (синьо, жълто, зелено, червено, розово), неутрални нюанси (бежово, кафяво), класическите бяло и черно, златисти и сребристи оттенъци. Десенът също не е за пренебрегване. Едноцветните, наситени тонове, са в пълна хармония с флоралните и геометричните (особено на точки и звезди) мотиви. От животинските шарки, най-целенасочено си проправя път зебрата. /Figurata.com