Министър Цветан Цветанов: Доказваме с успешни реализации, че има категорична политическа воля за противодействие на организираната престъпност и корупцията

Работната среща с дипломати от посолства на европейски страни се проведе в Министерството на външните работи

Министерството на вътрешните работи предприема комплекс от мерки преди летния сезон, свързани с предстоящия активен трафик, за да обезпечи сигурността на транзитно преминаващите граждани и чуждестранните туристи в България. Доказваме с успешни реализации, че има категорична политическа воля за противодействие на организираната престъпност и корупцията – подчерта министър Цветанов. Полицейските операции за пресичане на магистралните грабежи, както и системният подход на дирекциите “Инспекторат” и “Вътрешна сигурност” на МВР при случаите на корупция са пример за това. Той благодари за доброто взаимодействие на всички посолства, които имат офицери за връзка в страната. Осъществяваме добър обмен на оперативна информация, което гарантира бърза и адекватна реакция в борбата с трансграничната престъпност, добави министърът.
Дипломатическите представители бяха подробно информирани и от главния секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев за конкретните стъпки за прецизиране на граничния и пътен контрол, облекчаване на процедури и изисквания във връзка с влизането, преминаването и напускането на българската територия от чуждестранни граждани.
Представители на агенция „Митници”, агенция „Пътна инфраструктура” и Министерството на здравеопазването също дадоха разяснения по теми от тяхната компетентност.
Днес в МВнР се проведе работна среща на вицепремиера и министър на вътрешните с посланици и дипломати от посолства на европейски страни в София. Присъстваха още заместник – министърът на външните работи Милен Люцканов, както и висши представители на други министерства и държавни агенции.