Министър Тотю Младенов ще открие информационна кампания за социална Европа

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще открие информационна кампанията „Знаете ли какво може да направи за Вас социална Европа” утре, 1-ви юни 2010 г., от 10:00 часа. Откриването ще се състои в шатра, която е разположена в парка между Софийския университет „Св. Климент Охридски” и Националния стадион „Васил Левски”. Инициативата е част от кампания на Европейската комисия в страните-членки за повишаване на обществената информираност по теми в социалната сфера. Тя ще продължи до 3-ти юни 2010 г.

Посетителите ще бъдат информирани за възможностите, които им предоставя членството на България в Европейския съюз. В рамките на кампанията са организирани игри и състезания за деца и младежи, концерти на ученици и публични дискусии. Участие ще вземат и националните посланици на Европейската година за борба с бедността Иво Атанасов и Владимир Ампов-Графа.

По-късно същия ден, в 14:00 часа, в зала 2 на МТСП, министър Младенов и представителят на УНИЦЕФ за България Таня Радочай ще подпишат План за действие по програмата в страната 2010-2012 г. между Правителството и Фонда за децата на ООН.