Министър Тотю Младенов откри „Европейски ден на труда – 2010”

Съвременният европейски пазар на труда предлага много възможности за работниците, каза министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов на откриването на информационно-трудовата борса „Европейски ден на труда – 2010” днес. Министър Младенов отбеляза, че мобилността на работна сила допринася за намаляване на равнището на безработицата на европейския трудов пазар. Работодателите по-лесно запълват свободните работни места, а работещите усвояват нови знания и умения, допълни той.

МТСП предприема редица мерки за квалификация и преквалификация, за допълнителна заетост и оказване на помощ на работниците, каза министър Младенов в отговор на журналистически въпрос. Следим нивото на безработицата всяка седмица, като за първите 5 дни на март тя е с 280 души по-малко, спрямо края на февруари, допълни той и отбеляза, че това е добър знак.

Над 20 български и чуждестранни работодатели са представени на международната информационно – трудовата борса. Инициативата се организира от Агенцията по заетостта, в сътрудничество с Европейската мрежа за сътрудничество между обществените служби за заетост.