Министър Сергей Игнатов ще участва в училищен празник

25 февруари 2010 г.

Днес oт 17.00 часа, в сградата на областната администрация на град Перник, министър Игнатов ще вземе участие в пресконференция по въпросите на образованието.

От 18.00 часа министър Сергей Игнатов ще гостува на Двореца на културата в Перник, където се открива училищен карнавал Fasching 2010, организиран от Гимназията с преподаване на чужди езици „ Симеон Радев”.  Празникът се провежда под патронажа на министър Игнатов и Ирена Соколова, народен представител.

Посланието на Fasching 2010 е в подкрепа на по-бързото възстановяване на пернишката театрална сцена. Организатори на събитието са дванадесетокласниците от немските паралелки на гимназията „ Симеон Радев”, които пренасят немска традиция в навечерието на пролетта и канят приятели на маскен бал.

Гости на училищната инициатива ще бъдат вицепремиерът Симеон Дянков, председателят на парламентарната комисия по европейските въпроси Светлин Танчев, председателят на парламентарната комисия по регионална политика Любен Татарски, заместник-председателя на парламентарната икономическа комисия Стоян Мавродиев, народният представител Моника Панайотова.