Министър-председателят Бойко Борисов разговаря с министъра на здравеопазването и спорта на Франция г-жа Розлин Башло- Наркен

Премиерът Бойко Борисов се срещна с министърът на здравеопазването и спорта на Франция г-жа Розлин Башло-Наркен. Основна тема на разговора беше развитието на стратегическото партньорство между двете държави.

Министър-председателят Бойко Борисов получи поздравления и похвала за амбициозната и необходима реформа в здравеопазването, както и за промените в съдебната система и резултатите от борбата с корупцията.

Щастлива съм, че съм тук. Ние можем да допринесем и обменим опит в сферата на

здравеопазването, с оглед на изключително важната реформа, която предприемате, каза министър Розлин Наркен. От своя страна премиерът Бойко Борисов изрази надежда, че сътрудничеството между двете държави може да бъде разширено. България очаква подкрепа за присъединяване на страната ни към Еврозоната, както и за реализирането на големите енергийни проекти, каза министър-председателят Бойко Борисов.

Чрез г-жа Розлин Наркен премиерът Бойко Борисов покани на официално посещение в България президента на Франция Никола Саркози.