Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с директора в Светованата банка за централноевропейските и балтийските страни

Премиерът Бойко Борисов проведе среща с Питър Харолд, директор в Световната банка за Централноевропейските и Балтийските страни. Този департамент обхваща десет държави-членки на Европейския съюз, сред които са България и Хърватия. Харолд пое поста си на 25 януари тази година и това е първото му посещение в региона.

По време на срещата беше обсъдена темата, свързана с изготвянето на проекти за рехабилитацията на пътища в България. Министър-председателят Борисов, Питър Харолд и постоянният представител за България – Флориан Фихтел обсъдиха настоящите и планирани услуги в аналитичната и консултантска дейност, както и инвестициите, за да се осигури тяхното постоянно съответствие с най-спешните и стратигически приоритети на българското правителство.

Групата на Световната банка и нейното постоянното представителство в София ценят страната ни като акционер и клиент. Високо уважавам отличните отношение и конструктивен диалог, които изградихме, заяви  Флориан Фихтел.