Министър-председателят Бойко Борисов участва в заседанието на Народното събрание, посветено на парламентарен контрол

На парламентарен контрол беше посветено заседанието на Народното събрание на 19 февруари 2010 г. Министър-председателят Бойко Борисов отговори на питане на народните представители Яне Янев и Дарин Матов относно обявената от министър-председателя на Република България правителствена политика за решаване на проблема със задълженията на държавата към частни търговски дружества в условията на финансова криза и на питане на народните представители Яне Янев и Тодор Великов относно политиката на правителството в областта на националната сигурност на Република България.

Заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов отговори на въпрос на народния представител Атанас Мерджанов относно взетите мерки по преодоляване на наводненията в Ямболска област и необходимостта от компенсации за пострадалите граждани от областта.

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков отговори на въпрос от на народния представител Атанас Мерджанов относно закупуване на билети за участие на българските спортисти в Зимната олимпиада във Ванкувър.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов отговори на въпрос на народния представител Румен Такоров относно отглеждането на генно модифицирани организми в България и на въпроси на народния представител Пенко Атанасов относно мисия на Европейската комисия по одитиране на Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/ и относно освобождаването на началници на Общински служби по земеделие в Бургаска област.

Министърът на здравеопазването Божидар Нанев отговори на питане на народния представител Калина Крумова относно политиката на Министерството на здравеопазването към болните от диабет, на въпрос на народния представител Пенко Атанасов относно отражението на здравната реформа в област Бургас, на въпрос на народния представител Цвета Георгиева относно определяне на степен на инвалидност, като изключващ фактор за лечение от множествена склероза и на въпрос на народния представител Валентин Иванов относно състоянието и бъдещото развитие на местността Тузлата, общ. Балчик.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков отговори на въпрос на народния представител Любомир Иванов относно срок за довършване на Дунав мост 2 и на въпрос на народния представител Иван Николаев Иванов относно строителството на Еврокоридор № 8.