Министър-председателят Бойко Борисов поздрави Виктор Орбан за победата на партията му на парламентарните избори в Унгария

В телефонен разговор премиерът Бойко Борисов поздрави председателя на ФИДЕС Виктор Орбан за победата на дясноцентристката партия на първия тур на парламентарните избори в Република Унгария.

По време на разговора министър-председателят пожела успех на г-н Орбан и ръководената от него партия на втория тур от изборите на 25-ти април и изрази надеждата си за ползотворно сътрудничество с новото унгарско правителство.

Виктор Орбан прие поканата на премиера Бойко Борисов да посети България в удобно и за двете страни време.

Новият български „Лувър“ ще бъде разположен на обща площ от 23 000 кв. м. Проектът предвижда зали за съхраняване и излагане на произведения на културата. Комплексът ще има големи експозиционни площи, зали за гостуващи изложби, фондохранилища и реставрационни ателиета. Вътрешният двор на кв. 500 ще се преустрои в скулптурен център.

„Изпълнението на техническия проект ще струва 25 милиона лева. На този етап е осигурено финансиране по ОП „Регионално развитие“ за част от обекта в размер на 2,5 милиона лева”, подчерта премиерът Бойко Борисов.

Кв. 500 включва комплекс от сгради, собственост на Министерството на културата, в площта между бул. „В. Левски” и улиците „Московска”, „19 февруари” и „Оборище”. Там в момента са разположени Националната галерия за чуждестранно изкуство и  изградените през миналата година нови хранилища за фонда на Националната художествена галерия.