Министър Плевнелиев ще участва в конференцията „Управление и развитие на стратегическа инфраструктура”

На 30 март 2010 г., вторник, министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев ще участва в годишната конференция „Управление и развитие на стратегическа инфраструктура” от 10.00 часа в Шератон София Хотел Балкан. Пред участниците във форума той ще представи приоритетите в развитието на стратегическата инфраструктура на България.

Във втория панел на конференцията ще участва зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева. Темата на нейното изказване ще бъде „Устройствената политика като основа за инфраструктурните проекти”.

Зам.-министър Захариева ще участва и във втория ден от програмата на конференцията – 31 март, сряда, където със зам.-министър Георги Прегьов ще представят бъдещето на ВиК дружествата и инвестициите във водната инфраструктура.

През същия ден зам.-министър Прегьов ще се включи и в панела „Магистрали и първи клас пътища – „2010 – година на магистралите”. В дискусията ще бъдат обсъдени тръжните процедури, договорите за изпълнение и проджект мениджмънта при реализацията на транспортните проекти.

Темите за подбор на проекти, търгове, финансиране и старт на пътните проекти по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. ще дискутира зам.-министър Лиляна Павлова с участниците в панела „Общините и инфраструктурните и проекти”, предвиден да се проведе на 31 март, сряда.