Министър Нейков стартира организацията на рали на България

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков  откри първото заседание на организационния комитет за Рали България 2010, което тази година  е валидно за Световния рали Шампионат на ФИА.

От 9 до 11 юли 2010 г. в Боровец се очаква да пристигнат над 30 хиляди чуждестранни гости, а приятелите на автомобилизма, които ще следят фаворитите си ще надхвърлят 200 хиляди души.

„Радвам се, че започваме с едно добро начинание. За България това е един голям престиж, един голям форум и една голяма реклама. Домакинството на състезание от такъв висок ранг ще допринесе за издигане престижа на страната ни и ние трябва да се постараем, да обединим усилия и да покажем на света, че сме един добър домакин”, каза министър Нейков.

Председателят на Управителния съвет на Българската федерация по автомобилен спорт Георги Янакиев благодари на министър Нейков за безрезервната подкрепа, която оказва при организацията на първото световно рали в България.

Председател на организационния комитет на 41-то Рали България е премиерът Бойко Борисов,а заместник-председатели заедно министър Нейков са  министъра на финансите Симеон Дянков и министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.