Министър Найденов ще поиска проверка на директора на горското стопанство в Нова Загора

Във връзка с разследването на журналиста Диляна Гайтанджиева в “Темата на Нова” по Нова ТВ вчера, министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов заявява:

“Ще поискам проверка на директора на Държавното горско стопанство в Нова Загора Ганчо Панов и ще бъде освободен веднага за злоупотреба със служебно положение”.

Според разследването на Нова ТВ сред най-евтините заменки на гори от Държавния горски фонд, е на директора на Държавното горско стопанство в Нова Загора. Ганчо Панов е получил 6 дка в землището на село Баня за 11 стотинки на кв.м. Районът е известен с минералните си извори и ловния туризъм. Пред телевизията той каза „Има оценител, който е направил тази оценка, но това е една гола поляна. Не би трябвало да има конфликт на интереси, след като законът го разрешаваше тогава и аз като всички останали си мислех, че не става въпрос за никакво престъпление”. Той възнамерявал да сади билки по европрограма. Според него нарушение на закона няма, тъй като замяната е одобрена от заместника му, а не лично от него.