Министър Найденов ще открие Международната селскостопанска изложба „АГРА” в Пловдив

Утре, 23 февруари 2010 г. от 11:30 часа министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще открие ХІХ-тото издание на Международната изложба АГРА 2010, която ще се проведе  в Международен панаир – Пловдив. Министър Найденов ще участва в пресконференция по повод официалното откриване на изложението, от 10:30 часа, в пресцентъра на панаира.

В най-престижния аграрен форум в Югоизточна Европа ще се представят 361 фирми от 18 държави, от които 280 български и 81 – чуждестранни. Сред държавите участнички са Австрия, Аржентина, Белгия, Германия, Гърция, Индия, Испания, Италия, Унгария, Франция, Холандия и др. Изложителите ще представят продукти и на още 73 компании от Великобритания, САЩ, Канада, Китай, Израел, Дания и Република Корея.

Зам.-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров ще връчи наградите в конкурса за иновации, на който ще бъдат наградени нови продукти, услуги и подобрения в областта на селското стопанство. Той се провежда за втора поредна година по време на селскостопанската изложба АГРА.