Министър Караджова ще връчи годишните награди за отговорен бизнес в категорията «Инвеститор в околната среда»

Министър Нона Караджова ще връчи годишните награди на Българския форум на бизнес лидерите /БФБЛ/ за категорията „Инвеститор в околната среда”.
Церемонията за връчването на Седмите годишни награди за отговорен бизнес е на 16 февруари 2010 г., вторник, от 19:00 часа в Хотел Шератон Балкан. Категориите, в които се състезават номинираните проекти, са: „Инвеститор в обществото“; „Инвеститор в околната среда“; „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд“;“Инвеститор в знанието“; „Маркетинг, свързан с кауза“ и „Най-добра социална политика на малко или средно предприятие”.
Категорията „Инвеститор в околната среда” отличава компанията с най-активна дейност за опазване на околната среда, създаване и използване на екологично чисти продукти. Миналогодишен победител е Пощенска банка с проекта си „Кристално чисто Панчарево”. Тази година  номинираните проекти са пет.
Само компании, спечелили в тази категория, могат да бъдат номинирани за участие като представители на България в конкурса „Бизнес награди за околна среда на Европейската комисия”, който се организира през две години и е едно от най-престижните бизнес отличия в Европа.